Xubuntu

Luku 5. Pikaopas oletussovelluksiin

Sisällys

Grafiikka
Internet
Media
Toimisto
Järjestelmä

Grafiikka

Ristretto on kuvankatselin, joka on suunniteltu hyvin kevyeksi. Lue lisää Ristreton online-dokumentaatiosta.

Simple Scan, helppokäyttöinen skannaustyökalu yksinkertaisiin toimintoihin kuten sähköpostiin tai suoraan PDF-tiedostoon skannaaminen. Lue lisää Simple Scanin verkkosivulta.

Internet

Firefox on kehittynyt ja vakaa webselain, jota voit laajentaa suurella valikoimalla lisäosia. Lue lisää Firefox's online help -sivulta.

Thunderbird on monipuolinen sähköpostiohjelma, jonka kanssa voit käyttää useampia sähköpostitilejä ja identiteettejä samanaikaisesti. Kuten Firefox, sitä voi laajentaa lisäosilla, jotka muuttavat sen ulkoasua ja laajentavat sen toiminnallisuutta. Jos vaihdat toisesta sähköpostiohjelmasta, Thunderbird auttaa sinua tuomaan sähköpostisi ja osoitteistosi. Thunderbird-sovelluksessa mene valikkoon TyökalutTuo toisista ohjelmista... tuomistoiminnon. Lue lisää Thunderbird Support page -sivulta.

Pidgin-pikaviestin, joka osaa käsitellä muun muassa MSN ja XMPP (Google Talk, Facebook) -protokollia. Lue lisää Using Pidgin -sivulta Pidginin online-ohjeesta.

Media

Parole on yksinkertainen mediasoitin joka voi toistaa video- ja äänitiedostoja. Lue lisää Parolen online-dokumentaatiosta.

[Huomaa]

Joudut asentamaan paketin xubuntu-restricted-extras toistaaksesi patentoituja mediamuotoja, kuten MP3.

PulseAudion äänenvoimakkuuden hallinta on tapa hallita äänilähteitä ja ulostuloja. Lue lisää PulseAudion verkkosivulta.

Xfburn on ohjelma jolla voit luoda CD- ja DVD-levyjä.

Lukeaksesi lisää mediasta Xubuntussa, katso Luku 6, Mediaohjelmistot.

Toimisto

LibreOffice Writer on tekstinkäsittelysovellus lukuisilla WYSIWYG-ominaisuuksilla. Lue lisää LibreOffice Writerin verkkosivustolta (englanniksi).

LibreOffice Calc on taulukkolaskentasovellus lukuisilla ainutlaatuisilla ominaisuuksilla, mukaan lukien järjestelmä, jolla voidaan määrittää sarja kuvaajia, jotka perustuvat käyttäjälle saatavissa olevaan tietoon. Lue lisää LibreOffice Calcin verkkosivustolta (englanniksi).

Sanakirja-sovelluksella pääset käsiksi moneen sanakirjaan Internetissä. Lue lisää Xfce4 Dictionaryn online help -sivulta.

Document Viewer soveltuu PDF-tiedostojen lukemiseen.

Orage on suunniteltu yksinkertaiseksi mutta tehokkaaksi kalenterisovellukseksi, jolla voit pitää kirjaa ja hälyttää tapaamisistasi. Lue lisää Oragen verkkosivulta.

Järjestelmä

Gigolo on helppo tapa yhdistää tiedostojärjestelmiin paikallisesti ja etänä. Lue lisää Gigolon verkkosivulta.

Tehtävienhallinta tarjoaa visuaalisen yleiskuvan käynnissä olevista sovelluksista. Lue lisää Task Managerin online-dokumentaatiosta.